Social Icons

Kruh za tost




Sastojci za pripremu kruha za tost
  • 350 g cjelovitog brašna krupnika
  • 350 g brašna krupnika
  • 1/2 kockice svježeg kvasca
  • 3 dl mlakog mlijeka
  • 100 g omekšanog maslaca
  • 15 g soli
Priprema kruha
  • U ovalnu posudu za miješanje kruha stavite sve sastojke, kvasac izmrvite, zatim pomoću ručnog miksera s nastavkom za tvrđa tijesta umijesite podatno tijesto. Pokrijte ga i ostavite na toplome oko 1 sat. Tada tijesto ponovno premijesite i ostavite da se odmara 10 minuta.
Postupak
  • Duguljasti kalup za kruh namastite, a pećnicu ugrijte na 220°C. Od dignutog tijesta oblikujte štrucu koju položite u pripremljeni kalup. Tijesto ostavite na toplome dok ne dođe do ruba kalupa, zatim ga premažite vodom i pecite na srednjoj rešetki oko 40 minuta. Odmah po pečenju izvrnite ga iz kalupa i ohladite.
Brašno, krupnik
  • proizvodi se od jedne od najstarijih poznatih vrsta žitarica. Ima jako veliku količinu glutena i može se koristiti samostalno kao i pšenično brašno. Ima lagano slatkast okus i zlatno smeđu boju. Za dobivanje miješanih kruhova koristi se u kombinaciji s pšeničnim brašnom.





 
 
Blogger Templates