Ovaj sočan i nadasve ukusan kruh možete poslužiti samostalno ili za doručak sa medom i maslacem
Za pripremu banana kruha s raženim brašnom potrebno je:
- 3 banane
- 80 g maslaca
- 100 g nerafiniranog smeđeg šećera
- 1 velika žlica (jušna) prirodnog meda
- 1 jaje
- 200 g raženog brašna
- 1 mala žličica soda bikarbone
- sol
- cimet
Postupci pripreme banana kruha s raženim brašnom
- Maslac otopite s medom i ostavite sastrane da se malo ohladi.
- Banane izgnječite vilicom pa dodajte otopljeni maslac i med, jaje, smeđi šećer, sodu te malo cimeta i soli.
- Pjenjačom sve dobro izmiješajte pa dodajte raženo brašno.
- Kuhačom izmiješajte smjesu pa ju izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje (10x30 cm).
- Kruh od banane pecite 45-50 minuta na temperaturi od 180°C.
- Čačkalicom provjerite je li pečen.
- Kruh ohladite na sobnoj temperaturi i poslužite ga samostalno ili za doručak s maslacem i medom.