Social Icons

Banana kruh s raženim brašnom

 


Ovaj sočan i nadasve ukusan kruh možete poslužiti samostalno ili za doručak sa medom i maslacem

Za pripremu banana kruha s raženim brašnom potrebno je:

  • 3 banane
  • 80 g maslaca
  • 100 g nerafiniranog smeđeg šećera
  • 1 velika žlica (jušna) prirodnog meda
  • 1 jaje
  • 200 g raženog brašna
  • 1 mala žličica soda bikarbone
  • sol
  • cimet

Postupci pripreme banana kruha s raženim brašnom

  • Maslac otopite s medom i ostavite sastrane da se malo ohladi.
  • Banane izgnječite vilicom pa dodajte otopljeni maslac i med, jaje, smeđi šećer, sodu te malo cimeta i soli. 
  • Pjenjačom sve dobro izmiješajte pa dodajte raženo brašno.
  • Kuhačom izmiješajte smjesu pa ju izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje (10x30 cm). 
  • Kruh od banane pecite 45-50 minuta na temperaturi od 180°C.
  • Čačkalicom provjerite je li pečen. 
  • Kruh ohladite na sobnoj temperaturi i poslužite ga samostalno ili za doručak s maslacem i medom.

 
 
Blogger Templates