Social Icons

Pikantni kruh sa šafranom i suncokretom



Sastojci za 1 kruh:
  • 300 g glatkog brašna T-550
  • 1/2 kockice svježeg kvasca
  • 1.7 dl vode
  • nekoliko niti šafrana
  • 1 žlica sjemenki gorušice
  • 50 g oguljenih sjemenki suncokreta
  • 1 žličica curryja
  • sol i papar
  • mlijeko za mazanje
  • maslac i brašno za duguljasti kalup


Priprema:
  • Svježi kvasac razmutite u mlakoj vodi. U prikladnu posudu za miješanje prosijte brašno. Posred brašna udubite jamicu pa u nju izlijte razmućeni kvasac. Dodajte niti šafrana, sjemenke gorušice i suncokreta. Od svih sastojaka umijesite tijesto za kruh. Pokrijte ga i ostavite na toplome 30 minuta. Tada u tijesto primiješajte curry, dodajte sol i papar pa sve još jednom dobro promijesite. Duguljasti kalup namažite maslacem i pospite brašnom, a pećnicu ugrijte na 180°C.


Postupak:
  • Na radnoj površini posutoj brašnom od tijesta oblikujte štrucu. Položite je u pripremljeni kalup i ponovno ostavite na toplome 20 do 25 minuta. Nakon što tijesto naraste, pažljivo ga namažite mlijekom i ispecite. Pecite ga oko 40 minuta, zatim ga izvrnite iz kalupa i ohladite. Ovaj aromatični kruh odlično će prijati uz pileću paštetu ili namaz od divljači.

Izvor: www.knjiga-recepata.com



 
 
Blogger Templates